ORSAM BURSİYER-ORTADOĞU ARAŞTIRMALARI MERKEZI-ANKARA

Açıklama

ORSAM olarak aşağıda belirtilen araştırma alanlarında birlikte çalışmak üzere bursiyer arkadaşlar arıyoruz.

ORSAM Bursiyerlik Programı, her öğrencinin ORSAM bünyesinde bir birime bağlı olarak Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgelerinin siyasetini, tarihini, sosyolojik ve kültürel dinamiklerini, uluslararası ilişkiler boyutunu önceleyerek öğrendiği ve araştırma tecrübesi kazandığı bir programdır.

Bursiyerler;

• ORSAM’a yarı veya tam zamanlı olarak devam ederler.
  • Birimlerinde aldıkları araştırma görevlerini yerine getirirler.
  • Düzenli olarak dâhil oldukları birim çerçevesinde gündem takibi ve raporlaması yaparlar.
  • ORSAM’da gerçekleşen konferans, sempozyum, eğitim ve benzeri tüm faaliyetlere katılırlar.

Başvuru Şartları

1. Üniversitelerin sosyal bilimler disiplinlerinde en az lisans 4. sınıfta olmak, yüksek lisans veya doktora eğitimine devam ediyor olmak.
  2. İyi düzeyde Türkçe ve İngilizce biliyor olmak. Ek olarak Arapça tercih sebebidir.
  3. Ankara ya da İstanbul’da ikamet etme engeli taşımamak.
  4. Körfez/Kuzey Afrika bölgesinin siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel yapısı üzerinde uzmanlaşma konusunda motivasyona sahip olmak.

Gerekli Belgeler

1. Öz geçmiş (Maksimum 2 sayfa)
  2. Başvuru sahibinin ORSAM’a sağlayacağı vizyon ve katkıyı anlatan niyet mektubu
  3. Öğrencilik devam ediyorsa güncel öğrenci belgesi